Milis-standard


Militärsällskapen är en klubb med anor från 1852 med vackra lokaler och traditionsrika föremål. Vi medlemmar är en del av denna miljö och därför är det trevligt om vi uppträder med vårdad klädsel på Militärsällskapet. Vi har också avtal med andra klubbar vars medlemmar som gästar oss förväntar sig en viss nivå.

Du som tar med gäster till Militärsällskapet har ett särskilt ansvar att meddela gästerna denna klädkod för att dessa ska undvika att genera sig. Den som av någon anledning inte följer denna standard får finna sig i att bli tillrättavisad. För att ge en inriktning följer nedan en lathund över vad som är acceptabelt och inte.

Män klär sig i kostym eller i byxor, skjorta och kavaj. Slips är valfritt att bära. Som kvinna är alternativen något fler – dräkt, klänning eller kjol/byxor med blus, gärna med kavaj.

Vi ser gärna att uniform bärs men vi undviker fält-och sjöstridsuniform om det inte är absolut nödvändigt då grova skor sliter på våra fina nyslipade golv.

Fritidskläder och sportkläder passar inte på Militärsällskapet och heller inte shorts och sandaler eller sportskor. Vi undviker att bära sådant som kan uppfattas som politiska eller religiösa manifestationer. De som bär tatueringar döljer dessa i den mån det går.

För vissa arrangemang gäller annan klädkod men det anges i så fall i inbjudan.

Till sist några ord om mobiltelefoner och datorer. Vi ser helst att mobiltelefonen är på tyst läge då du gästar Militärsällskapet. Om du trots allt måste använda telefonen för dina samtal, så vill vi att du använder vestibulen, kapprummet eller styrelserummet. Behöver du sitta ner och arbeta med papper eller med din bärbara dator, så vill vi att du bokar en lokal.