tavlan

Operation ”Rädda monarkerna!”

Militärsällskapets samling av oljeporträtt av vår monarker sedan Gustaf Vasa är unik eftersom vi har en komplett samling. De äldre porträtten är av mycket hög kvalitet trots att de är kopior från tidigt 1800-tal. I några fall är också kopiorna utförda av originalkonstnären. Emellertid är de flesta porträtten numer i dåligt skick med svartnad fernissa, revor, färgsläpp och trasiga ramar.

Med anledning av detta har styrelsen startat ett renoveringsprojekt där vi, tavla för tavla, samlar in pengar för renovering. Först ut är anfadern till vasaätten Gustaf I Vasa. Renoveringen av tavlan tar ca 3 månader och kommer att utföras av en av Sveriges skickligaste konservatorer Irena Batalow,

Vi säljer nu andelar á 1.000 kr för renoveringen av våra porträtt. De som köper en andel kommer att få sitt namn monterat på en hedersskylt på porträttet som anger vilka som bidragit till denna kulturgärning. Det är tillåtet att köpa fler eller alla andelarna om man så vill.

Totalt behöver ca 15 oljeporträtt renoveras.

För närvarande pågår inte någon insamling för renoveringen av ett särskilt porträtt. Men du är naturligtvis välkommen att lämna ett bidrag, som då kommer att gå till renoveringen av nästa porträtt när det blir aktuellt.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig som "Monarkräddare". Anmälan är bindande och med vändande e-post så får du betalningsinstruktioner.

Tack för din insats, den behövs.

Anmälningsformulär

  Förnamn (obligatorisk)

  Efternamn (obligatorisk)

  Epost (obligatorisk)

  Telefon mobil (obligatorisk)

  Antal andelar á 1 000 kr (obligatorisk)

  Vilken monark? (obligatorisk)

  Namn på gåvoplaketten? Max ett per andel. (obligatorisk)

  För att bevisa att du inte är en dator svara på frågan nedan.